Ar neseniai perėjote prie keto dietos ir dabar susiduriate su sunkumais ruošdami patiekalus, kuriuose būtų mažai angliavandenių, bet daug baltymų ir riebalų? Nesijaudinkite, mes jums padėsime! Toliau pateikiame 7 geriausius keto vištienos receptus, kuriuos turite išbandyti, kai kitą kartą atsidursite virtuvėje.
Nieko nėra geriau, nei iškart iš orkaitės ištrauktas karštas, šviežias troškinys. Laimei, šis gaminimo būdas yra neįtikėtinai paprastas, nebrangus ir nereikalaujantis daug rūpesčių! Be to, visus patiekalus ruošiant viename inde, mažiau netvarkos ir mažiau valymo, tad ko dar laukiate? Išbandykite šiuos populiarius keto receptus (su vištienos šlaunelėmis be kaulų ir odos), tinkančius kepimui greitpuodyje.
#1 – Vištienos troškinys su česnakais ir grybais
Porcijos: 4
Paruošimo laikas: 10 minučių
Gaminimo laikas: 30 minučių
Ingridientai:
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Lengvai sutepkite kepimo indą; negilioje lėkštėje sumeskite vištienos juosteles su itališkais prieskoniais, čili milteliais, svogūnų milteliais, paprika, druska ir pipirais. Palikite pastovėti.
Į keptuvę ant vidutinės ugnies sudėkite sviestą, alyvuogių aliejų ir svogūną. Kepkite, kol svogūnai suminkštės.
Sudėkite grybus ir kepkite apie 5 minutes, kol kraštai taps auksiniai ir traškūs.
Supilkite vištienos sultinį, kad nuvarvėtų, ir virkite 2 minutes, kad šiek tiek sumažėtų.
Įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą petražolių ir smulkintą česnaką. Virkite 30 sekundžių, kol pasklis kvapas. Lengvai pagardinkite druska ir pipirais, tada atidėkite į šalį.
Išdėliokite vištienos juosteles į paruoštą kepimo indą. Ant vištienos viršaus sudėkite česnakinius grybus. Ant viršaus užberkite smulkintos mocarelos ir tarkuoto parmezano sūrio.
Kepkite vištienos ir grybų apkepą 30 minučių, kol vištiena iškeps ir pasieks 75 °C vidinę temperatūrą.
Patiekite ir mėgaukitės!
#2 – Vištienos sūrio apkepas
Porcijos: 10
Paruošimo laikas: 25 minutės
Gaminimo laikas: 35 minutės
Ingridientai:
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
Didelėje keptuvėje kepkite šoninę, kad ji taptų traški, padėkite ant popierinių rankšluosčių ir pasilikite tris šaukštus šoninės riebalų.
Kol šoninė kepa, į vidutinį puodą sudėkite grietinėlės sūrį, parmezaną, čederio sūrį, avokadų majonezą, grietinėlę, aštrų padažą, garstyčias, pipirus, česnako miltelius, svogūnų miltelius ir papriką.
Kaitinkite ant vidutinės ugnies ir maišykite mediniu šaukštu, kol taps kreminės konsistencijos.
Sutrupinkite šoninę ir įmaišykite į grietinėlės mišinį.
Išvalykite keptuvę, įpilkite du valgomuosius šaukštus šoninės riebalų ir ant vidutinės ugnies tris minutes pakepinkite svogūnus.
Įpilkite likusį šaukštą šoninės riebalų, sudėkite grybus ir kepkite penkias minutes.
Įdėkite česnaką ir špinatus, pamaišykite, kad špinatai apskrustų, ir kepkite, apie dvi minutes.
Supilkite grietinėlės mišinį ir paruoštą vištieną, pašildykite, tada supilkite į troškinimo indą.
Užbarstykite du puodelius mocarelos sūrio ir kepkite 20 minučių.
Pašaukite į orkaitę ir 1-2 minutes paskrudinkite.
Palikite dešimčiai minučių, kad sustingtų, ir ragaukite!
Visiems tinginiams virėjams greitpuodis yra dievo dovana. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai įmesti visus ingredientus į vidų, uždaryti ir viskas – maistingas patiekalas paruoštas jūsų skrandžiui. Be to, verta paminėti, kad šis įmantrus elektroninis prietaisas gali viską; jei tikrai norėtumėte, galėtumėte jame gaminti pusryčius, pietus, vakarienę ir desertus! Dėl ilgo gaminimo žemoje temperatūroje puodas gali padėti suminkštinti vištieną, o tai padės jums geriau laikytis apsisprendimo valgyti mažiau angliavandenių, bet daugiau baltymų ir riebalų.
Taigi, nieko nelaukdami, du gardūs keto receptai su vištienos krūtinėle ir keto receptai su vištienos šlaunelių mėsa, kuriuos galite išbandyti:
#3 – Vištiena su česnaku ir parmezanu
Porcijos: 4
Paruošimo laikas: 15 minučių
Gaminimo laikas: 4 valandos
Ingridientai:
Paruošimas:
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus.
Sudėkite vištieną, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite, kol apskrus (3 min. iš kiekvienos pusės).
Tuo tarpu didelėje keptuvėje sumeskite bulves su likusiu aliejumi, sviestu, česnaku, čiobreliais, petražolėmis ir parmezanu. Gausiai pagardinkite druska ir pipirais.
Sudėkite vištieną į didelę viryklę ir virkite 4 valandas, kol bulvės suminkštės, o vištiena visiškai iškeps.
Papuoškite parmezanu, ragaukite ir mėgaukitės!
#4 – Vištiena ir brokoliai
Porcijos: 4
Paruošimo laikas: 15 minučių
Gaminimo laikas: 5 valandos 30 minučių
Ingridientai:
Paruošimas:
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite česnaką, imbierą, sojų padažą, medų, actą, kečupą, srirachą ir sezamų aliejų.
Sudėkite vištieną į lėtą viryklę ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite padažą ir išmaišykite, kol susimaišys.
Virkite 4 val. ant mažos ugnies, kol vištiena iškeps.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite kukurūzų krakmolą ir ¼ puodelio vandens ir įmaišykite mišinį į lėtąją viryklę, kad padažas sutirštėtų.
Į lėtąją viryklę sudėkite brokolius ir virkite, kol suminkštės; tai turėtų užtrukti maždaug 1 valandą.
Perkelkite vištieną ant pjaustymo lentos ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, tada grąžinkite į lėtąją viryklę ir sumaišykite, kol viskas susijungs.
Išvirusius ryžius padalykite į keturis indus, tada ant viršaus uždėkite vištienos ir brokolių mišinio. Papuoškite žaliaisiais svogūnais ir sezamo sėklomis.
Skanaus!
Jei turite „Instant Pot” puodą – prietaisą, kuris viename patogiame įrenginyje sujungia elektrinį greitpuodį, lėtą viryklę, ryžių viryklę ir jogurto gaminimo aparatą, jums bus malonu žinoti, kad jis puikiai tinka keto maisto ruošimui. Taip yra todėl, kad verdant slėginiu būdu į maistą įsigeria daugiau naudojamų žolelių ir prieskonių – taip kompensuojamas skonis, kurį praradote, nes į jokius ingredientus nededate cukraus. Be to, kas gali atsisakyti paprasto gaminimo proceso? Greitpuodyje visa netvarka lieka viename puode, o tai reiškia, kad po to beveik nieko nereikia plauti.
Štai trys lengvi keto receptai su vištiena (įskaitant vieną populiariausių keto smulkintos vištienos receptų), kuriuos galite išbandyti savo greitpuodyje:
#5 – Aštrios vištienos dubenėlis
Porcijos: 4
Paruošimo laikas: 5 minutės
Gaminimo laikas: 10 minučių
Ingridientai:
Paruošimas:
Įkaitinkite aliejų.
Į greitpuodį sudėkite vištieną, salsą, sūrį, kario miltelius, petražoles, bazilikus, špinatus, druską, juoduosius pipirus, aštrų padažą ir kalendrą. Gerai išmaišykite mentele.
Įpilkite 1 puodelį vandens, uždarykite dangtį, nustatykite slėgio atleidimo funkciją Sealing (sandarinimas) ir paspauskite Cancel (atšaukti), kad sustabdytumėte dabartinę programą.
Pasirinkite Rankinis / Slėgio virimas, tada nustatykite aukšto slėgio slėgį 10 minučių ir leiskite slėginei viryklei virti.
Pasibaigus laikui, greitai atleiskite slėgį atsargiai perjungdami slėgio vožtuvą į Vent.
Atidarykite slėginę viryklę, patiekite ir mėgaukitės!
#6 – Visas keptas viščiukas
Porcijos: 6
Paruošimo laikas: 5 minutės
Gaminimo laikas: 25 minutės
Ingridientai:
Paruošimas:
Dideliame dubenyje kruopščiai sumaišykite sviestą, bazilikus, kalendras, druską ir pipirus.
Supilkite kaulų sultinį į greitpuodį.
Į puodą įdėkite vištieną krūtinėle žemyn.
Vištieną lengvai aptepkite 1 veiksme paruoštu sviesto mišiniu.
Uždarykite vožtuvą ir pritvirtinkite greitojo puodo dangtį.
Virkite 25 minutes, naudodami mėsos nustatymą.
Pasibaigus laikui, leiskite slėgiui natūraliai išsisklaidyti iš greitojo puodo apie 15 minučių, tada perjunkite slėgio atleidimo režimą į ventiliacijos režimą.
Atidarykite „Instant Pot” puodą, išimkite vištieną, pjaustykite ir mėgaukitės!
#7 – smulkintos vištienos krūtinėlės taco
Porcijos: 4
Paruošimo laikas: 5 minutės
Gaminimo laikas: 10 minučių
Ingridientai:
Paruošimas:
Nustatykite „Instant Pot” režimą „Sauté” ir įkaitinkite aliejų.
Į vidinį puodą sudėkite vištieną, sūrį (jei naudojate), jalapeno, laimo sultis, aštrų padažą, druską, juoduosius pipirus ir ½ puodelio vandens.
Uždarykite dangtį, nustatykite slėgio atleidimo nuostatą Sealing (sandarinimas) ir paspauskite Cancel (atšaukti), kad sustabdytumėte dabartinę programą.
Pasirinkite Manual / Pressure Cook, tada nustatykite „Instant Pot” puodą 10 minučių aukštam slėgiui ir leiskite virti.
Pasibaigus laikui, atlikite greitą atleidimą atsargiai perjungdami slėgio vožtuvą į „Venting” (išleidimas).
Atidarykite greitpuodį, susmulkinkite vištieną ir patiekite ant tortilijų. Ant viršaus užberkite avokado, salsos ir grietinės (jei naudojate).